Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Βίαιη προσαρμογή


Άρθρο Γνώμης Του Ευάγγ. Αθανασιάδη



Φοβάμαι ότι άλλο μας δείχνουν και άλλο επιδιώκουν...

Πολλά από αυτά μας τα διαφημίζανε, μας τα προωθούσαν και μας προτρέπανε να τα ακολουθήσουμε . Τώρα μας τα επιβάλλουν.

Αν προσέξουμε, ψάξουμε και προβληματιστούμε θα τα δούμε πεντακάθαρα. Όπως:

Περιορισμός Ελευθεριών.
1ον Περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας και πολλών σημαντικών ελευθεριών.
2ον Εξουδετέρωση των συγκεντρώσεων και αντιδράσεων, με ελεύθερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
3ον Το πιο πετυχημένο κτύπημα της Εκκλησίας. Με έναν άνευρο Αρχιεπίσκοπο.
4ον Περιορισμό της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, κλείνουν επιχειρήσεις.

Ηλεκτρονικό χρήμα
5ον Επιβολή του πλαστικού χρήματος.
6ον Επιβολή των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών. Με προφανή στόχο την μείωση του προσωπικού των τραπεζών, εφ΄ ενός για μείωση του λειτουργικού κόστους και αύξηση των κερδών και αφετέρου για την πιο ελεγχόμενη και αδιαφανή λειτουργία τους.
7ον Ηλεκτρονικές αγορές με ταχυμεταφορές. Κλείσιμο μικρών και μεγάλων καταστημάτων. Θα επικρατήσει η μέθοδος των μεγάλων αποθηκών. Πχ σε μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ, αντί να υπάρχουν 10 καταστήματα, θα υπάρχουν 1 ή 2 αποθήκες. Με άμεσο σκοπό την μείωση του προσωπικού, ενοικίων, λειτουργικών εξόδων και μέσων.
8ον Θα περιοριστεί η ανάγκη των αντιπροσώπων και των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου. Οι αγορές θα γίνονται ηλεκτρονικά από το εργοστάσιο. Έτσι το χρήμα θα συγκεντρώνεται στους λίγους.
9ον Αύξηση της διαδικασίας delivery (διανομή) και των εταιριών ταχυμεταφορών και μεταφορών (Τομέας επενδυτικών ευκαιριών).
10ον Πρακτικά δεν θα υπάρχει χρήμα. Θα είναι μια άυλη έννοια στη τράπεζα. Δεν θα υπάρχει αποταμίευση, ούτε χρήματα στο σπίτι. Και να έχεις χρήματα θα πρέπει να τα καταθέσεις στη τράπεζα για να διακινηθούν. Ο χρυσός θα είναι άχρηστη έννοια και αμελητέα μπροστά σε μια μορφή ενός Bitcoin. Απόλυτος έλεγχος της οικονομίας. Δεν θα υπάρχει περιορισμός κοπής χρήματος, αφού αυτό θα έχει άυλη μορφή και δεν θα περιορίζεται από την υποστατή μορφή του. Και η συναλλαγή σε είδος θα είναι μηδενική έως αδύνατος.

Δουλεία
11ον Όλα τα διαδικτυακά συστήματα θα είναι απόλυτα ελεγχόμενα.
12ον Φτάνουμε λοιπόν σε μια απόλυτη δουλεία. Θα εργάζεσαι, θα πιστώνεσαι ένα υποθετικό ποσό, που δεν θα το βλέπεις ποτέ, θα το ξοδεύεις ηλεκτρονικά για να ζεις. Όπως παλιά οι δούλοι: δουλειά έναντι τροφής, στέγης και στοιχειωδών ενδυμάτων.

Διαπροσωπικές Σχέσεις
13ον Μείωση των διαπροσωπικών σχέσεων. Χωρίς αυτές δεν οικοδομείται εμπιστοσύνη. Και χωρίς αυτά δεν υπάρχουν διαδηλώσεις, εξεγέρσεις, επαναστάσεις.
14ον Όταν κάποιος ασχολείται με την επιβίωσή του και τον πνίγουν τα προβλήματα, δεν σκέφτεται παραπέρα και δεν έχει ζωντάνια για αντίδραση.

Κράτος και οικονομία επιβολής και παρεμβατικότητας
Συνοπτικά προωθείται ένα νέο μοντέλο κράτους αυταρχικού, παρεμβατικού, σατραπικού. Κράτους απαγορεύσεων και παρανοϊκών περιορισμών ελευθεριών.
Ένα κράτος που για υπαρκτούς, φανταστικούς ή κατασκευασμένους κινδύνους θα περιορίζει ή θα καταργεί αυτονόητες και κεκτημένες ελευθερίες.
Ο κορονοϊός είναι μία άσκηση δοκιμής, προσαρμογής και εγκαθίδρυση του Νέου μοντέλου.
Προηγήθηκε ο αντικαπνιστικός νόμος. Μια κακή συνήθεια ονομάστηκε απειλή, δημόσιος  κίνδυνος και αντιμετωπίστηκε με έναν παρανοϊκό τρόπο επιβολής.
Τέτοια κρατικά μοντέλα είναι γνωστά από την προηγουμένη 50ετία. Τα ονομάζαμε με βδελυγμία ολοκληρωτικά. Αλλά και στις μέρες μας έχουμε την Κίνα, την Β. Κορέα κλπ. Αλλά και κράτη μοντέλα έντονης πειθαρχίας και επιβολής, όπως Ιαπωνία, Γερμανία, Ρωσία, Αγγλία κλπ. Σε τέτοια μοντέλα οδηγούμαστε κλιμακωτά.
Ομοίως τα μοντέλα προβλέπουν ελεγχόμενη και παρεμβατική οικονομία. Ολοκληρωτισμός.

Αν μπορεί να γίνει κάτι πρέπει να γίνει τώρα. Μετά 1,5 μήνα δεν θα μπορεί να κινηθεί κανένας.

Όλα αυτά τα προωθούσαν σταδιακά και τμηματικά τελευταία.

Τώρα γίνεται μια "δι' εφόδου κατάληψη ζωτικών προπυργίων".
Είναι εντυπωσιακό πόσο απλόχερα δίνουν χρήματα οι διεθνείς φορείς, αυτή τη φορά, που ήταν τόσο τσιγκούνηδες σε άλλες περιπτώσεις που χρειαζότανε.

Θα ζήσουμε ένα οικονομικό κραχ, που έχει άλλα αίτια, και θα επιβληθούν οικονομικές, επιχειρηματικές και κοινωνικές μεταβολές που αντιστοιχούν σε αποτελέσματα πολέμου.

Όποιος προβληματιστεί ψύχραιμα θα βρει και άλλες επιδιώξεις και παραμέτρους.
Πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και έτοιμοι. Όχι φοβισμένοι.

Διεθνείς Ολιγάρχες.
Αποκαταστήστε την ομαλότητα. Όσο καθόμαστε άπραγοι, σκεφτόμαστε και αποκαλύπτουμε τις μεθοδεύσεις σας.

Και να ξέρετε: το παιχνίδι είναι δικό μας. «Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν»*, δλδ “Είναι οδυνηρό να κλωτσάς πάνω σε καρφιά”…

Από αυτόν τον τόπο, πέρασαν οι χειρότεροι και απεχθέστεροι σιδηρόφρακτοι κατακτητές της ανθρωπότητας. Τους κυνηγήσαμε ξυπόλυτοι, τους νικήσαμε, τους κατατροπώσαμε, τους ντροπιάσαμε και ακόμη τρέχουν… Τους εξαφανίσαμε
Και μείναμε εδώ μόνοι μας, νικητές …αήττητοι, έχοντας την παγκόσμια μοναδικότητα, ευχέρεια και άνεση, να ασκούμαστε στο πανάρχαιο εθνικό μας χόμπι …να τρωγόμαστε μεταξύ μας
Αυτή είναι και η ατράνταχτη απόδειξη ότι είμαστε γνήσιοι απόγονοι και συνεχιστές του Έθνους των Ελλήνων.

Και εδώ έχουμε και τον Θεό της Ελλάδος, που «εξήλθε νικών και ίνα νικήση»**.

Αυτή η φυλή έχει ένα προνόμιο, χάρισμα και μια οικουμενική αποστολή:
Να εξανθρωπίζει αγροίκους και
να ξεφτιλίζει καταπιεστές, αυθάδεις και υπερόπτες.



*   (Κ. Διαθήκη, Πράξεις ΚΣΤ’ 14). Φράση από όραμα του Παύλου. Μεταφορικά σημαίνει ότι είναι σκληρό να εναντιώνεσαι σε κάποιον ισχυρότερο.
**  «Εξήλθε νικών και ίνα νικήση»**. (Κ. Διαθήκη, Αποκάλυψη 6,2). Ερμηνεία: Και αμέσως εξήλθε, και άρχισε να νικά και θα εξακολουθεί να νικά μέχρι το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου