Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Στην Κρίσιμη Καμπή.


Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη



Τις προηγούμενες ημέρες έγινε μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση του Κράτους. Θα λέγαμε του Έθνους.

Το Κράτος υπερασπίστηκε τα σύνορά του. Μια αξιοπρεπής και αξιέπαινη και επιτυχής ενέργεια.
Ακολούθησε η εντυπωσιακή παρουσία των Ευρωπαϊκών οργάνων. Έστω ένας συμβολισμός. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πλαισιωμένος από τέσσερεις Ευρωπαϊκές προσωπικότητες.
Απέναντι ο Ερντογάν εκλιπαρεί να βρει συνομιλητή.

Αυτό το χρονικό σημείο είναι η Κρίσιμη καμπή.
Ο πάντα ενθουσιώδης Έλληνας της ένδοξης στιγμιαίας αναλαμπής.
Όλα τα θαύματα στην Ελλάδα κρατούν τρεις ημέρες.

Η Κρίσιμη Καμπή.
1. Ο Έλληνας μπορεί για κάποιο χρονικό διάστημα να αποδώσει 140%. Δεν το μπορούν αυτό, όλοι οι Λαοί.
Μετά όμως, τώρα, πρέπει ο μηχανισμός να μεταπέσει σε κανονικότητα, χωρίς να περιπέσει σε ρουτίνα και χαλαρότητα.
Το πρώτο 12ωρο ήταν ενπεπλεγμένο το 100% του προσωπικού και των μέσων. Τις επόμενες ημέρες ήταν στο 75-60%. Πρέπει να πέσει στο 50% και σύντομα στο 30%. Για να λειτουργεί ομαλά και με διάρκεια πρέπει να φτάσει στο 25% και αυτό μπορεί να κρατηθεί μόνο για κάποιο χρόνο.
Από το ποδοσφαιρικό «γιούρια» όλοι στην επίθεση, πρέπει να μεταπέσουμε στο «σύστημα».

2.Το επικίνδυνο σημείο είναι ότι ο Έλληνας μετά τον πρώτο ενθουσιασμό και επιτυχία, επαναπαύεται και χαλαρώνει. Να μη περιπέσουμε σε ρουτίνα. Συνεχής διερεύνηση για νέες απειλές σε νέο τόπο και με νέο τρόπο. Συνεχής αναζήτηση πληροφοριών και ενδείξεων.

3. Οι Τούρκοι, τότε ενεργούν. Έχουν σχέδιο, αλλά και σχεδιάζουν προσαρμόζονται και ενεργούν. Ετοιμαστείτε για την αντεπίθεση. Λίγο με όμοιο τρόπο αλλά και με κάποια άλλη παραλλαγή. Εγρήγορση και ετοιμότητα.

4. Τα στρατιωτικά τμήματα να ανασκοπούν και να μένουν προσηλωμένα στο κύριο τακτικό έργο τους. Στην τακτική Αποστολή τους.

5. Η παρουσία των Ευρωπαϊκών μηχανισμών να μην μας δημιουργήσει επανάπαυση και αυτάρκεια. Και στα Ίμια και στην Κύπρο, αλλά και στην Συρία και τη Λιβύη, αυτός ήταν ο τρόπος ενεργείας των Τούρκων. Όταν όλα έδειχναν ότι εκτονώθηκε η κατάσταση, τότε οι τούρκοι ενήργησαν και πέτυχαν το κυρίως και μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Η κρίσιμη καμπή και η κύρια στιγμή είναι τώρα.

Και το χειρότερο σημείο του Έλληνα είναι: Μετά από μία επιτυχία να ακολουθήσει μια μελανή στιγμή, όσο μικρή και εάν είναι. Ακολουθεί διχόνοια, γκρίνια, μιζέρια και παραίτηση-απογοήτευση.

Από την άλλη μεριά ο τούρκος. Πάντα Μπαμπέσης, αναξιόπιστος  και Ύπουλος.
Ενήργησε το 3ημερο της Καθαράς Δευτέρας, υπολογίζοντας στις άδειες του προσωπικού, στην χαλαρότητα των ημερών και στην απρόθυμη και καθυστερημένη αντίδραση.
Και γιατί στις Καστανιές του Έβρου;
- Εκτός από το προφανές, ότι δλδ είναι το μόνο χερσαίο (χωρίς υδάτινο στοιχείο) τμήμα συνόρων μας, έχει και τα παρακάτω χαρακτηριστικά.
- Είναι το μακρύτερο σημείο, έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά της παραπλάνησης.
- Δεν έχει αεροδρόμιο. Μια έκτακτη ανάγκη μετακινήσεως «πολύ Νότια», θα απαιτεί τεράστιο χρόνο, και συνδυασμένες κινήσεις οδικές, αεροπορικές και θαλάσσιες, που η κάθε μία θέλει άλλο σχεδιασμό και έχει άλλους περιορισμούς και δυσκολίες. Μια πρόβλεψη πολιτικών αεροσκαφών πρέπει να είναι εντός των σχεδιασμών μας. Η μεταφορά υλικών και μέσων θα είναι πολύ περιορισμένη και δύσκολη.

Η κρίσιμη καμπή όμως είναι τώρα!!

Μπροστά μας έχουμε μια Εθνική αναλαμπή αισιοδοξίας.
Κρατήστε την αναλαμπή ζωντανή.
Και προχωράμε!!… Μην κοντοσταθεί κανείς!
Εγρήγορση και ετοιμότητα.

Η κρίσιμη καμπή είναι τώρα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου