Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Που πας ρε σουλτανάκο;…


Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη



Η παροιμία λέει «μία εικόνα, χίλιες λέξεις».
Οι έξι εικόνες;; ...Ένας πλήρης διασυρμός...

Κάποιος έλεγε: «Στον Πούτιν ..πουτινιές;;... Γίνεται;;…»
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…
Ο ξεφτιλισμός και η καταβαράθρωση σουλτάνου.

Για να δούμε καρέ-καρέ την πρόσφατη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν.
- Ο Πούτιν δεν τον υποδέχτηκε έξω. Αλλά…
- Φώτο 1. Τον υποδέχτηκε ένας ασουλούπωτος χωροφύλακας…
Με ένα στενό ασανσέρ, τον οδήγησε από μια διαδρομή, παραπόρτι της υπηρεσίας, ίσως της καθαρίστριας. Στους τοίχους φαίνονται ρωγμές. Στην γωνία αριστερά ένα υποβαθμισμένο εντοιχισμένο ντουλάπι καθαριστικών…;;;



 - Φώτο 2. Τον οδηγούν από έναν στενό και όλο στροφές διάδρομο. Το βήμα του αργό, βαρύ και με δυσκολία κινήσεως.



- Στη φώτο 3. Βάζουν την Τουρκική αντιπροσωπεία, σε ένα στενό δωμάτιο, που μοιάζει σαν χώρος αγγελιοφόρου, θαλαμηπόλου ή για προσωρινή αναμονή προσωπικού ασφαλείας.
Τον άφησαν να περιμένει δύο γεμάτα λεπτά, με παρουσία μόνο κατωτάτου προσωπικού ασφαλείας. Κανένας υπουργός, διπλωμάτης ή κάποιος του διπλωματικού σώματος. Δεν τους μιλάει, δεν τους δίνει σημασία κανένας.

Τον Ερντογάν τον έβαλαν να στέκεται όρθιος (και σε κάποια στιγμή σαν να υποκλινόταν) μπροστά στο πορτραίτο του πολέμαρχου Ρώσου στρατάρχη Σουβόρωφ (1729 - 1800), που είχε συντρίψει τους Τούρκους στους ρωσοτουρκικούς πολέμους, στα χρόνια της Μεγάλης Αικατερίνης.

Η κάμερα στην σωστή προμελετημένη γωνία λήψης.
Γύρω στους τοίχους και άλλα πορτραίτα Ρώσων στραταρχών και Πριγκίπων. Του έδωσαν λίγο χρόνο για περίσκεψη και αυτογνωσία.



- Στην Φώτο 4 και ενώ έχουν περάσει 1λεπτό και 40 δεύτερα, ο Ερντογάν πάει να καθίσει.
Μόλις κάθισε, δεν πέρασαν 12 δευτερόλεπτα και του λεν να σηκωθεί και να περάσει.
Σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε. Προς συμμόρφωση. Και μάλιστα με εμφανή δυσκολία στις κινήσεις  του. Είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας.


- Φώτο 5. Στην Αίθουσα της συναντήσεως, βάζουν την Τουρκική αντιπροσωπεία κάτω από το άγαλμα της Μεγάλης Αικατερίνης, η οποία με πολέμους απέσπασε τμήματα της Οθωμανικής  Αυτοκρατορίας, όπως την Κριμαία.



- Στη Φώτο 6. Κατά την συνάντηση του Πούτιν και του Ερντογάν καθόταν κάτω από το ρολόι "πέρασμα από τα Βαλκάνια", που είναι σταματημένο στην ώρα που σημειώθηκε η νίκη της Ρωσίας εναντίον των Τούρκων, στη Βουλγαρία κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877-1878. Καμία Τουρκική σημαία. Μόνο Ρωσικά σύμβολα.


Τα μηνύματα και τα κτυπήματα απανωτά.

Που πας ρε κακομοιράκι Ερτογάν …να παίξεις μπιλιάρδο με τον Πούτιν;;…!!!



2 σχόλια:

  1. Βαγγελη το αρθρο σου το επιβεβαιωνει και ο καλεντεριδης που σημερα στην ''εσπρεσο'' εγραψε τα ιδια με σενα με την διαφορα ομως οτι εσυ προηγηθηκες μερικες ημερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει διαπιστωθεί ότι όλοι διαβάζουμε ο ένας τον άλλον. Και αρκετοί το fonientos. Κάποιοι διαβάζουν πιό αθόρυβα.

      Διαγραφή