Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ο πόλεμος του Κορονοϊού, μια αυριανή οπτική


Χρονογράφημα αυθαίρετης γνώμης επιστημονικής πραγματικότητος του Ευάγγ. Αθανασιάδη


Ένα blog πρέπει να έχει ποικίλη ύλη, για να μη πλήττουν οι αναγνώστες. Πότε νοερό, πότε γοερό, κάποτε αιρετικό, αλλά ποτέ εμετικό. Κάποτε αυθαίρετο, αλλά όχι αυθάδικο και κυρίως ποτέ ανέραστο. «Έρρωσθε και ευδαιμονείτε».

Με το «Φωνή Εντός» ποτέ δεν θα πλήξετε, μπορεί όμως να πήξετε.
Χαλαρώστε και διαβάστε. Δεν χρειάζεται να διαφωνήσετε, διότι δεν θα κληθείτε να συμφωνήσετε, διότι δεν έχω να σας πω τίποτα. Ό,τι είναι θα το βιώσετε ή το πούμε ή δεν το πούμε. Το να διαφωνήσεις με μένα είναι εύκολο. Σιγά το πράμα… ! Και εγώ μπορώ να διαφωνήσω με τον εαυτό μου. Όσοι θέλουν να διαφωνήσουν πρέπει να διαφωνήσουν με την πραγματικότητα. Αλλά είναι αδύνατον και για αυτό μάταιο να διαφωνήσεις με τη πραγματικότητα.

Ο πόλεμος
Μέσα στην ανθρώπινη φύση είναι και ο πόλεμος. Οι συνέπειες του πολλές και τραγικές.
Όμως από τις πιο τραγικές είναι ότι χάνονται ζωές και μάλιστα νέων. Και ακόμα χειρότερα των πιο ενεργητικών, αυτών με ενθουσιασμό και δραστήριων.
Μένουν οι ηλικιωμένοι. Πόσες φορές, όπως και στα τροχαία, οι γεροντότεροι δεν είπανε, δεν έπαιρνε εμένα τον ανήμπορο, που έχω φάει τα ψωμιά μου, να μένανε οι νέοι να αναστήσουν τον τόπο. Πόση αδικία, πόση φυσική αντινομία;...
Στη βάση της ασφαλιστικής πυραμίδος, χρειάζονται πολλοί νέοι εργατικοί για να εξασφαλίζονται οι παροχές στους λίγους συνταξιούχους.
Οι βαριές ασθένειες επιβαρύνουν το ασφαλιστικό σύστημα.
Ο πόλεμος, το είπαμε, είναι αντίνομος και άδικος.

Και ο κορονοπόλεμος
Όμως ο πόλεμος του κορονοϊού μοιάζει κοινωνικά δικαιότερος και λειτουργικός. Πολιτικά αποτελεσματικός και ασφαλιστικά όχι επιζήμιος.
Όπως πάντα μια συμβολική, εντυπωσιακή καταστροφή δικαιολογεί μια καινούργια αφετηρία. Ξεκίνημα από άλλη βάση με άλλα δεδομένα. Επιβολή άλλων νέων κανόνων.
Όπως παλιότερα το Περλ Χάρμπορ (11-12 του 1941)** και οι δίδυμοι πύργοι ( 11-9 του 2001), έτσι και τώρα ο κοροναϊός (11-3 του 2020).
Ο κορονοπόλεμος όμως, έχει θύματα τους ηλικιωμένους, αυτούς που ευχόταν να έφευγαν αυτοί αντί των νέων, όπως και τους πάσχοντες από βαριές ασθένειες.
Άνοιξη. Λέγαν οι παλιοί : "Ο ηλικιωμένος άμα βγάλει την Άνοιξη θα βγάλει τον χρόνο".
Άνοιξη, ακούγεται βαρύ αλλά μου θυμίζει το κλάδεμα. Κόβονται τα άρρωστα κλαδιά, τα καχεκτικά, τα γέρικα, αυτά που ενοχλούν την ανάπτυξη και τα "λαίμαργα" (άτακτα). Δυστυχώς αλλά είναι μια ανακούφιση για το ασφαλιστικό σύστημα. Κάπως έτσι δεν ακούστηκε προ ολίγων ετών.
Αλλάζει βελτιωτικά την αναλογία των εργαζομένων νέων, προς τους συνταξιούχους. Δλδ τα έσοδα προς τα έξοδα του ασφαλιστικού.
Επιπροσθέτως αφήνει άθικτες τις κρατικές υποδομές  και υπηρεσίες, όπως και όλες τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Ακόμη δημιουργεί κοινωνικό χώρο για να δεχθεί μετανάστες.

Αν κάποιοι μπορούν να κατευθύνουν και επηρεάσουν γεγονότα και καταστάσεις, γιατί να μην επιλέξουν τον Κορονοπόλεμο, από έναν καταστροφικό συμβατικό ή πυρηνικό πόλεμο. Ίσως να συμφωνούσες και εσύ, αν είχες την σιγουριά ότι θα ήσουν στους επιζώντες.

Και η Πολεμική βιομηχανία;
Μα όλοι οι πόλεμοι έχουν και την παράμετρο της πολεμικής βιομηχανίας, το οικονομικό σκέλος, όφελος. Ναι, θα είναι η βιομηχανία υγειονομικού και ιατρικού υλικού.
Οι σφαίρες θα είναι οι μάσκες τα γάντια και οι σύριγγες.
Τα όπλα, ο νοσοκομειακός εξοπλισμός. Τα πυροβόλα, ο εξοπλισμός των κλινών εντατικής. Τα βλήματα, τα φάρμακα και τα εμβόλια.
Τα πλοία θα είναι τα διαγνωστικά μηχανήματα, οι μαγνητικοί τομογράφοι.
Ο στρατός αυτού του πολέμου θα είναι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Η δομή, ιεραρχία και συγκρότηση υπάρχει.
Το κόστος λειτουργίας απολύτως ανταγωνιστικό και ανάλογου ύψους του υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Η αναγκαιότητα των δαπανών των δύο τομέων (Υγείας, Αμύνης) φαντάζει εξίσου εφάμιλλη και επιτακτική.

Νέα δομή.
Οι ένοπλες δυνάμεις θα μαγειρεύουν, όπως στα Hot Spot και θα ενισχύουν τις διακομιδές*  μετακομιδές* και αποκομιδές*, όπως μας προϊδέασαν με τις φάλαγγες με τα στρατιωτικά καμιόνια στην Ιταλία.
Στην εξωτερική πολιτική σημαντικό ρόλο θα έχει το υπουργείο υγείας, όπως και την οργάνωση σύγκλησης του ΚΥΣΕΑ.
Οι  στρατηγοί θα συνεχίσουν να διεκπεραιώνουν και αρχειοθετούν τα έγραφα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Οι στρατιωτικοί αναλυτές θα έχουν άφθονο χρόνο να εμβαθύνουν στην ηλιθιότητα του όρου « υβριδικός πόλεμος» και τις ασυμμετρίες των απειλών, στο διπλανό τερέν του βοηθητικού γηπέδου των τσικό.
Οι πολιτικοί αναλυτές θα μπορούν να παρευρεθούν και να συμβάλλουν και στην ανακομιδή*  των πολιτικών απολιθωμάτων.

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας θα είναι Ιατρός.

Ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Υγειονομικού, απόφοιτος της ΣΣΑΣ

Ο πόλεμος εξελίσσεται, τελειώνει. Και η Σχολή Πολέμου δεν έχει ακόμα εγχειρίδια και έδρα Κορονοπολέμου.

Εμείς, τώρα, προωθούμε στρατιωτικές δυνάμεις για την επάνδρωση της αμυντικής γραμμής  Μαζινό, στα πλαίσια του παρωχημένου δόγματος της στρατηγικής των μαχών  χαρακωμάτων, ενώ ήδη οι κοροναϊκές τεθωρακισμένες μεραρχίες έχουν υπερκεράσει το αριστερό μας, με μία βαθειά κεραυνοβόλο προσπέλαση καταλήψεως των μετόπισθεν.

Είναι ήδη στην Αθήνα.


Κορονοπόλεμος….. λέμε τώρα…


* Ορολογία:
Διακομιδή. Μεταφορά (με φροντίδα) ασθενών.
Μετακομιδή. Μεταφορά σορών.
Ανακομιδή. Μεταφορά οστών.
Αποκομιδή. Μεταφορά απορριμμάτων ή αχρήστων υλικών.

** Πέρλ Χάρμπορ. Η ενέργεια έγινε στις 7/12/1941 με τις γνωστές μεγάλες απώλειες.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβελτ κήρυξε τον πόλεμο κατά των γερμανών στις 11 Δεκεμβρίου 1943, μπαίνοντας έτσι στο πόλεμο πράγμα για το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση και ο λαός ήταν εκ πεποιθήσεως αντίθετος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου