Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

NAVTEX- ANTINAVTEX, Δένδιας-Τσαβούσογλου

 Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ.Αθανασιάδη.



Τα βλέμματα τα τράβηξαν τα φραστικά. Ο καυγάς, ο σαματάς και η φασαρία.

Και όμως λίγο νωρίτερα η Υδρογραφική Υπηρεσία του Ηρακλείου στις 15/4/21 στις 18:00 έβγαζε NAVTEX για σεισμογραφικές έρευνες Νοτίως Κρήτης, του Γαλλικού Ωκεανογραφικού «L' ATALANTE», που ενεργούσε επ΄ ωφελεία Ελληνικών συμφερόντων (από 15-18/4/21).

Η περιοχή ερευνών περιείχε και σημεία όπου η ανακηρυγμένη Ελληνο-Αιγυπτιακή ΑΟΖ αναιρούσε το Τουρκο-Λιβυκό σύμφωνο.

 

Η Τουρκία μάλλον «έχασε επεισόδια» (Ίσως αυτό να αφορούσε και το τηλεφώνημα του Δένδια). Τελικά η Τουρκία ενεργοποιήθηκε την επομένη 16/4/21 στις 13:16, που έβγαλε ANTINAVTEX και ακολούθως έστειλε μια Φρεγάτα, που απλά έστελνε μηνύματα από τον ασύρματο. Δεν είχε παραπάνω κότσια…

Ελληνική φρεγάτα υποστήριζε το γαλλικό ερευνητικό. Στο οποίο επέβαιναν και έξι επιστήμονες Ιταλοί, Ισραηλινοί και Έλληνες.

 

Οι ειδήσεις τελείωναν: «Το γαλλικό πλοίο προχωρά κανονικά στις έρευνές του».

 

 

ΥΓ. «L' ATALANTE»: Η Αταλάντη είναι μυθολογικό πρόσωπο. Η Θήβα και η Αρκαδία διεκδικούν την καταγωγή της. Η Αταλάντη ήταν ωραιότατη, και περίφημη δρομέας. Πολλοί ζητούσαν να την παντρευτούν. Εκείνη δήλωνε ότι θα παντρευόταν εκείνον που θα κατάφερνε να την νικήσει σε αγώνα δρόμου, αλλά θα φόνευε όποιον θα έχανε από αυτήν. Αν και οι όροι ήταν βαρείς, πολλοί ήταν και οι μνηστήρες και ως εκ τούτου πολλά υπήρξαν και τα θύματα. Μέχρι που τη νίκησε ο Ιππομένης. «Αταλάντη», πρέπει να επιμένεις και να Υπομένεις…

Σύμφωνα με άλλους δύο μύθους, η Αταλάντη συμμετείχε σε κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου, όπου και πέτυχε να λαβώσει πρώτη τον κάπρο και να της δώσουν σαν ανταμοιβή το δέρμα του.

Ήταν προστατευόμενη της θεάς Αρτέμιδος.

Λέγεται ακόμη πως σαν κυνηγός είχε τοξεύσει και σκοτώσει τους δύο Κένταυρους Υλαίο και Φοίκο όταν αυτοί της επιτέθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου