Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Ποιος αφήνει τον άσχετο να αποφασίζει. Οι τύχες μας στον άσχετο.

 Άρθρο γνώμης

 


Διαβάζω:

«O Ζελένσκυ διέταξε σκληρά τον Alexander Syrsky (αρχηγό του ουκρανικού στρατού) να κρατήσει το υπόλοιπο μικρό τμήμα του κατεχόμενου εδάφους του LPR (Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk ) με οποιοδήποτε κόστος».

«Η ουκρανική ηγεσία δεν άκουσε τις εισηγήσεις του Syrksy ότι η κατοχή του εναπομείναντος  εδάφους της δημοκρατίας ήταν «ανώφελη από στρατιωτικής απόψεως», δεδομένου ότι από τις αρχές Ιουνίου, οι Ρώσοι ελέγχουν σχεδόν το 100% της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.

Όπως στο συνημμένο link.

Σχόλιο:

1. Από τις πιο άχαρες στιγμές ενός στρατιωτικού.
Να ενημερώνεις έναν παντελώς άσχετο και έναν που αποδεδειγμένα δεν έχει την δυνατότητα και την ικανότητα να συλλογιστεί...
Και όμως αυτός ο άσχετος να είναι ο μόνος Συνταγματικά εξουσιοδοτημένος και αρμόδιος να αποφασίσει.
Και ενώ ο στρατιωτικός γνωρίζει το μέγεθος της ηλιθιότητος, να πρέπει να πει «Μάλιστα».

Και ειδικά στην προκειμένη περίπτωση, ομιλούμε για έναν στην κυριολεξία τραγικό κωμικό, που σου επιβάλει και την απόφαση, σε αυτό που δεν ξέρει και εσύ ξέρεις πολύ καλά.

Σαν τον Σημίτη και τον αμίμητο Πάγκαλο (ΥΠΕΞ), με τον Λυμπέρη (Α/ΓΕΕΘΑ), που τον τρέχανε στη Βουλή, με τους χάρτες ρολό υπομάλης.

Και εκείνον τον τραγικό, αγαθό Αρσένη (ΥΠΕΘΑ) με την αμίμητη μονολόγηση του την μεθεπομένη ημέρα "ρε συ αυτοί ήταν έτοιμοι να πολεμήσουν"... Ετούτος τους είχε μόνο, και τους νόμιζε, ότι ήταν  μόνο για να παίζουν πιτσικουλιές... 

2. Είναι σαν να είσαι Πολιτικός Μηχανικός και να σου επιβάλει ο εμπειροτέχνης Εργολάβος να κτίσεις σπίτι χωρίς θεμέλια. Τι πρέπει να κάνει ο Πολιτικός Μηχανικός..??

Και όμως στα περί στρατιωτικών - πολεμικών θεμάτων, αν δοθεί τέτοια εντολή ο στρατιωτικός υποχρεούται "να κτίσει σπίτι χωρίς θεμέλια"..., και να είναι και απολύτως ευσταθές...

Τότε ποια είναι η λύση.??

Απλά. Όλο το πολιτικό προσωπικό, που ενδέχεται να εμπλακεί σε αποφάσεις περί τα στρατιωτικά, όπως πιθανοί Πρωθυπουργοί, Υπουργοί Εξωτερικών ή Εθνικής Αμύνης, Διπλωμάτες, κλπ), να είναι απόφοιτοι της Σχολής Πολέμου και της ΣΕΕΘΑ, και να έχουν αποφοιτήσει με βαθμό τουλάχιστον "λίαν καλώς" και με βαθμολογία στο προσόν "συνεργασία" Άριστα. Ομοίως Άριστη πρέπει να είναι η αλληλοαξιολόγηση από τους συμφοιτητές τους.
Να έβλεπα μερικούς από αυτούς που κυβέρνησαν την Ελλάδα…
Θα τους περνούσαν και οι τενεκέδες…
Θα τους είχε φύγει και εκείνη η φοβερή απορία «τι θέλετε να κάνουμε Πόλεμο…??».
Που η ερώτηση είναι τόσο απλή «τι περιμένεις να κάνεις αν σου κάνουνε πόλεμο..??».

3. Η διαταγή "με οποιαδήποτε κόστος", σημαίνει "να σκοτωθούν όλοι".

Και για να γίνει πιο κατανοητό σημαίνει να σκοτωθούν όλοι οι στρατιώτες, όλοι οι τοπικοί ηγέτες, ο Διοικητής Τάγματος με τις εφεδρείες του και αυτός που θα τον αναπληρώσει. Ο Διοικητής Συντάγματος ή Ταξιαρχίας και ο αντικαταστάτης του, και μέχρι και ο Αρχηγός Στρατού...

Ο  Ζελένσκυ θα σκοτωθεί για το  "οποιοδήποτε κόστος"..??
Και όμως κύριε Ζελένσκυ όταν δίνεις την εντολή με "οποιοδήποτε κόστος", να ξέρεις ότι σημαίνει ότι όταν μείνουν οι τελευταίοι 5-6 στρατιώτες, ακέφαλοι από τους ηγήτορές τους, τότε πρέπει να πας και να σκοτωθείς και εσύ, νωρίτερα από αυτούς…!!! Αυτό θα πει με "οποιοδήποτε κόστος".
Το "οποιοδήποτε κόστος" δεν ισχύει μόνο για τους άλλους…!!
Στο "οποιοδήποτε κόστος" είσαι και εσύ…!!

4. Η κήρυξη και ο Αντικειμενικός Σκοπός του Πολέμου είναι ΚΑΘΑΡΑ πολιτική απόφαση. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Αλλά αυτό δεν είναι απίθανο να συμβεί σε κάποιον πρωθυπουργό και στην κυβέρνησή του.
Έχουν έστω και την ελάχιστη υποδομή να διαχειριστούν κάτι τέτοιο…?? Ρητορικό το ερώτημα…!!

Οι στρατιωτικοί είναι τεχνικοί σύμβουλοι κατά την λήψη της απόφασης, παρουσιάζουν τι μπορούν να κάνουν, και είναι οι δρώντες κατά την εφαρμογή της.

Αυτός όμως που αποφασίζει πρέπει να είναι εξοικειωμένος με αυτό που αποφασίζει. Να είναι εξοικειωμένος με αυτά που του λένε οι τεχνικοί σύμβουλοι. Γι΄ αυτό και διεθνώς επεκράτησε ο όρος η «Τέχνη του πολέμου».
Είναι άραγε εξοικειωμένοι με μια τέτοια κατάσταση. Ή ο πόλεμος θα λήξει από τα αποδυτήρια…??

Έτσι μια αντίστοιχη σωστή διαταγή από έναν σχετικό θα μπορούσε να ήταν.

"Η διατήρηση της περιοχής είναι η Πρωταρχική και Κυρία Αποστολή. Να διατεθούν όλα τα μέσα και οι δυνάμεις για την διατήρησή της".

Το ίδιο λες, αλλά δεν λες βλακείες...!!

Ζελένσκυ, και προς κάθε έλληνα Ζελένσκυ, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, έπεσε στη Πύλη του Ρωμανού …Μαχόμενος…

Δεν έχεις άλλη επιλογή…
Αν δεν θέλεις να περάσεις στην Ιστορία σαν παντελώς γελοίος…

Οι χιλιάδες νεκροί, οι εξανδραποδισμένοι, και το κατεστραμμένο κράτος σου  ζητούν δικαίωση…

 

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/746419/telesigrafo-zelensky-ston-oukrano-arxigo-stratoy-syrsky-krata-to-luhansk-me-kathe-kostos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου