Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Η άγονη προοπτική του Ουκρανικού Πολέμου.

 Άρθρο Άποψης




Η Δύση και η Ουκρανία δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από την παράταση του πολέμου.

Η Δύση κρατάει αυτόν τον πόλεμο, σαν πόλεμο φθοράς της Ρωσίας. Φθοράς Οικονομικής, εξοπλισμών, απωλειών και εσωτερικής ακαταστασίας.

 

Η Ρωσία άντεξε και ανταπεξήλθε στις προκλήσεις, οικονομικές, πολεμικής βιομηχανίας, εσωτερικής ηρεμίας και απωλειών. Βρήκε λύσεις.

 

Η Ρωσία δεν θα νικήσει αυτόν τον πόλεμο στο τακτικό πεδίο. Δεν μπορεί. Είναι ένα πεδίο που υπερπλεονάζουν τα πολεμικά μέσα και πυρά. Ότι βγαίνει από τις θέσεις καλύψεως των οχυρώσεων, καταστρέφεται.

 

Η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο πολιτικο - στρατηγικά. Θα κάμψει την θέληση της Ουκρανίας για αντίσταση, με καταστροφή του υλικού, των υποδομών, του δυτικού εξοπλισμού και με τις μεγάλες Ουκρανικές απώλειες.

 

Η Ρωσία δεν μπορεί να επιτεθεί μαζικά.
- Σε ένα τέτοιο πεδίο μάχης, οι κεραυνοβόλοι πόλεμοι δεν έχουν καμία τύχη.

- Θέλει να αποφύγει τις απώλειες και

- Δεν θέλει να οργανώσει άλλες, νέες, προωθημένες τοποθεσίες αμύνης, και ειδικά σε περιοχές που δεν έχει την λαϊκή αποδοχή, δηλαδή σε περιοχές που δεν είναι ρωσόφιλοι - ρωσόφωνοι.

- Η Ρωσία πλέον πολεμάει με τα ίδια "μέσα". Με Πόλεμο φθοράς της Ουκρανίας και της Δύσεως.

 

Η Ρωσία δεν μπορεί να πάει στην Οδησσό και είναι πολύ δύσκολο να πάει και στο Χάρκοβο.
- Οι επιχειρήσεις διαβάσεως ποταμών αποδείχθηκαν δύσκολο εγχείρημα.

- Η περίπτωση εκτέλεσης Απόβασης στην Οδησσό, είναι παντελώς ανεφάρμοστη και να σημειωθεί μάλιστα ότι αναφερόμαστε σε ένα στρατό, τον Ρωσικό, που έχει υπερ-επαρκή και φημισμένη Αποβατική Δύναμη. Αυτά και για τα καθ΄ ημάς.

- Φυσικά δεν γίνεται κανένας λόγος να εμπλακεί σε μάχες εντός πόλεως, ιδίως δε χωρίς τους Βάγκνερ.

 

Η Ρωσία:

- Θα περιοριστεί σε Μικρό - Επιθέσεις, σε περιοχές όπου οι Ουκρανοί δεν θα έχουν δυνάμεις, με σκοπό να έχει μικρά και ασήμαντα εδαφικά οφέλη, αποσκοπώντας μόνο στον ψυχολογικό αντίκτυπο στη κοινή γνώμη, και κυρίως να αναγκάσει τις Ουκρανικές δυνάμεις εφεδρείας να διασπαρούν και να εμπλακούν τακτικά τοπικά, μακριά από τα κρίσιμα μέτωπα.
Έτσι οι Ουκρανοί μη έχοντας συγκεντρωμένες δυνάμεις (εφεδρείες) θα χάσουν την επιθετική τους δυνατότητα.

- Ομοίως θα προσβάλλει ενεργειακούς κόμβους, πολεμικό υλικό και μέσα, όπως και στρατιωτικούς στόχους σε πόλεις (θα συνεχίσει να προσέχει πολύ να μην προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και καταδίκη για παράβαση του δικαίου του Πολέμου), ώστε να οχλεί την καθημερινότητα της ζωής των πόλεων και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού.

 

Η Ουκρανία:
Αντιγράφοντας την τακτική αυτή, συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με την Λευκορωσία, ώστε να επιτύχει αντιστοίχως την διασπορά των Ρωσικών Δυνάμεων, πολύ μακριά από τα κρίσιμα σημεία και κυρίως μακριά από τον Νότιο παραθαλάσσιο άξονα Χερσώνα - Οδησσό – Υπερδνειστερία, που μια επιτυχημένη ενέργεια επί αυτού, ενσωματώνει την Υπερδνειστερία και αποκόπτει την πρόσβαση της Ουκρανίας προς την θάλασσα.

Να σημειωθεί ότι παρατηρώντας τους χάρτες, μικρά Ουκρανικά τμήματα, ίσως και μικρότερα του λόχου, εκτελούν τοπικές αντεπιθέσεις ή κρατάνε μικρές περιοχές, με πολύ δύσκολες συνθήκες, δείχνοντας άφθαστη καρτερία και ηρωισμό.

Τέλος, οι ουκρανοί φαίνεται ότι δεν μπόρεσαν να αναπτύξουν ανταρτοπόλεμο.
Σίγουρα οι συνθήκες, είναι δύσκολες και αποτρεπτικές. Σε τέτοιες όμως συνθήκες φαίνονται αν υπάρχουν πραγματικοί ηγέτες ανταρτικών τμημάτων. Παράδειγμα ο Γρίβας στη Κύπρο.

Συμπεράσματα:
- Με αυτές τις συνθήκες ο πόλεμος θα είναι σχοινοτενής και μακρόσυρτος.

- Κάθε ημέρα, όλο και πιο έντονα, όλοι συγκλίνουν στην άποψη ότι η Δύση δεν μπορεί να ελπίζει σε νίκη. Βεβαίως πάντα μένει το τυχαίο και το απρόβλεπτο.

- Πιθανότατα αυτή η εξέλιξη να ήταν γνωστή και πριν από την έναρξη του πολέμου.
- Σε μια τέτοια περίπτωση, ο μόνος σκοπός αυτού του πολέμου θα πρέπει να ήταν, να απασχολείται η Ρωσία, ώστε να μην ισχυροποιείται το δίπολο Κίνας - Ρωσίας, έχοντας σαν κύριο στόχο την Κίνα. Αυτό φαίνεται πολύ πιθανό.
- Δηλαδή όλη αυτή η επιχείρηση να είναι μια Επιχείρηση Παρενόχλησης της Ρωσίας, με κύριο δρόντα και χρηματοδότη, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε η Κίνα να είναι μόνη απέναντι στην Αμερική.
- Σε αυτή την περίπτωση, πράγματι η Ρωσία όντος κατατρύχεται.. Όμως μήπως δημιουργήθηκε μεγαλύτερη και επικινδυνότερη πολεμική σύμπραξη κρατών, Κίνας - Ρωσίας - Β. Κορέας - Ιράν και άλλων...??

- Οι ΗΠΑ ποτέ δεν ήταν η καταλληλότερη στον χειρισμό των διπλωματικών δρώμενων...

 

Επιλεγόμενα.

Και λίγα Ιστορικά, Γεωγραφικά και Γλωσσολογικά.
Μεταξύ τυρού και αχλαδίου.

 

1. Ο Αμερικανικός Στόλος του Ειρηνικού ήταν πάντα ο ισχυρότερος και αξιολογότερος όλων των άλλων Αμερικανικών στόλων.. Η Διοίκησή του ανατίθεται στον αρχαιότερο από τους Αξιωματικούς που προορίζονται για Διοικητές Στόλων.

 

2. Ο Ωκεανός δυτικά της Αμερικής ονομάζεται "Ειρηνικός". Μήπως είναι κατ΄ ευφημισμό..??
(Όπως λέμε "Εύξεινος Πόντος", που σημαίνει φιλόξενη θάλασσα, αντί του πραγματικού νοούμενου "Αξεινος Πόντος", αφιλόξενη θάλασσα).

 

3. Η άλλη οπτική.

Εμείς βλέπουμε την Αμερική Δυτικά από την Ευρώπη.
Η Αμερική βλέπει Ανατολικά την Ευρώπη και Δυτικά την Κίνα και την Ρωσία…

Από ποια μεριά λέτε να νοιώθει απειλή…??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου