Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Μου προκάλεσαν το ενδιαφέρον – Θυμάμαι 6/6/2018



Μου προκάλεσαν το ενδιαφέρον
 «Η Μακεδονία είναι ελληνική» φώναξαν χιλιάδες κόσμου σε 24 πόλεις
Χιλιάδες κόσμου έδωσαν δυναμικό παρών στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε περισσότερες από 20 πόλεις της Ελλάδας με κεντρικό σύνθημα «η Μακεδονία είναι ελληνική» -  Επίκεντρο των συλλαλητηρίων ήταν η Πέλλα, γενέτειρα του Μ. Αλεξάνδρου

Αύριο η «μέρα της κρίσης» για το Σκοπιανό:
Ο Ζάεφ θα στείλει στον Νίμιτς την τελική απάντηση
Η αυριανή Πέμπτη θα είναι η πιο καθοριστική ημέρα για το θέμα της τελικής ονομασίας των Σκοπίων, καθώς η κυβέρνηση του κ. Ζόραν Ζάεφ έχει δεσμευθεί να απαντήσει στον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και κατ’ επέκταση στην ελληνική κυβέρνηση, αν αποδέχεται τον τελικό συμβιβασμό που κατατέθηκε στο διαπραγματευτικό τραπέζι.

Σκοπιανό: Τελεσίγραφο έδωσαν οι ΗΠΑ στα Σκόπια – Τι αναφέρουν τα ΜΜΕ της πΓΔΜ
Τελεσίγραφο στα Σκόπια να έχουν απαντήσει έως τις 9 Ιουνίου εάν συμφωνούν με το κείμενο της συμφωνίας γα το Σκοπιανό έστειλαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τύπο στην πΓΔΜ.
Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα MDK, αναφέροντας ότι όλες οι πληροφορίες είναι ανεπίσημες, με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε και περιελάμβανε την ονομασία του Ιλιντεν, γινόταν μια ανταλλαγή,
 -δηλαδή χρήση erga omnes του ονόματος και
-σε αντάλλαγμα για τα Σκόπια διατήρηση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας
«Θέμα ημερών είναι το τηλεφώνημα στον Τσίπρα» προκειμένου να βρεθεί λύση για το Σκοπιανό, σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ.
Σύμφωνα με σκοπιανά Μέσα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είπε πως δεν θα πρέπει να γίνουν βιαστικές κινήσεις, αφού ακόμα γίνονται διεργασίες και μόλις υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες θα γίνει η τηλεφωνική συνομιλία. 

«Ξεγυμνώνει» Κοτζιά ο Μπαμπινιώτης: «Πήρες το αλφάβητο και το ονόμασες γλώσσα»
«Δεν υπάρχει αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας». Ή έχουμε δεχθεί τη «μακεδονική γλώσσα» για τους Σκοπιανούς ή έχει γίνει ένα τραγικό λάθος»
Ο κ. Μπαμπινιώτης διέψευσε ξανά αυτές τις δηλώσεις τονίζοντας ότι ήταν παρών στη διάσκεψη που είχε γίνει για γλωσσολογικά θέματα των Σκοπίων.
«Η γλώσσα των Σκοπιανών είναι βουλγαρικό ιδίωμα και θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε βουλγαροσλαβική ή βουλγαρο-σερβική» είπε ο καθηγητής τονίζοντας ότι δεν μπορούμε εμείς να την ονομάσουμε «μακεδονική»

Τουρκικό ΥΠΕΞ σε Παυλόπουλο: Δεν θα ανεχτούμε πλέον όσα κάνει η Ελλάδα σε αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου
Άκρως προκλητική απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, στον Προκόπη Παυλόπουλο για το "Δίκτυο NATURA 2000".
Ο Ακσόι κατηγορεί την Ελλάδα ότι εκμεταλλεύεται τέτοιου είδους προγράμματα για πολιτικά ζητήματα και τονίζει χαρακτηριστικά πως «δεν θα ανεχτούμε πλέον όσα κάνει η Ελλάδα σε αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου»

Καταιγιστικές εξελίξεις σε ενεργειακά, Κυπριακό:
Άγριο παρασκήνιο με κυβερνήσεις και εταιρείες.
Ενεργειακά και Κυπριακό θα προκαλέσουν τους επόμενους μήνες «εκρήξεις» εξελίξεων. Αναμένονται κινήσεις στο πεδίο των ενεργειακών ερευνών, διπλωματική, ενδεχομένως και στρατιωτική κινητικότητα και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις για κλείσιμο του Κυπριακού.
Στη μεγάλη εικόνα εντάσσονται και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή (Συρία, Παλαιστίνη). Η πρώτη κίνηση, ημερολογιακά, είναι η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Αίγυπτο για πώληση φυσικού αερίου. 

Ολοκληρώνονται τον Ιούνιο οι διαπραγματεύσεις για τις ενεργειακές πηγές σε Κρήτη και Ιόνιο
Έως το τέλος Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων με τις κοινοπραξίες TOTAL – ExxonMobil – Ελληνικά Πετρέλαια για την περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης και REPSOL – ΕΛΠΕ για το Ιόνιο, ανέφερε χθες ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Μπασιάς.

Οι Αμερικανοί αποχαιρέτησαν τον Τσαβούσογλου με προειδοποιήσεις, που συνοδευόταν με ύμνους για την Ελλάδα
Το μήνυμα των Αμερικανών, όπως το μετέφερε ο κ. Μίτσελ επίσημα και δημόσια, είναι ότι:
Η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και να σεβαστεί τις συμφωνίες που υπέγραψε με τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ.
Επίσης πρέπει να διακόψει τη στρατηγική και στρατιωτική συμμαχία της με τη Ρωσία και το Ιράν.
Και να σταματήσει να απειλεί την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ευρω-δασμοί σε αμερικανικά προϊόντα θα επιβληθούν τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να επιβάλει επιπλέον δασμούς σε επιλεγμένες εισαγωγές από τις ΗΠΑ τον Ιούλιο ως απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς που επιβλήθηκαν στον ευρωπαϊκό χάλυβα και το αλουμίνιο, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Μέρκελ έτοιμη για σύγκρουση με τις ΗΠΑ στη Σύνοδο των G7
«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τις πολυμερείς συμφωνίες και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα έλθουμε αντιμέτωποι με αντιπαραθέσεις», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας

Απετράπη απόπειρα δολοφονίας του Νετανιάχου! – Συνελήφθη Παλαιστίνιος
Η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ Σιν Μπετ ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε ομάδα τρομοκρατών που έπαιρνε οδηγίες από την Συρία και σχεδίαζε να πλήξει διάφορους στόχους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Σύμφωνα με τη Σιν Μπετ, συνελήφθη στις 24/4 ο Παλαιστίνιος 30χρονος Μοχάμεντ Τζαμάλ Ρασντά , κάτοικος του στρατοπέδου Παλαιστινίων προσφύγων Σουαφάτ της ανατολικής Ιερουσαλήμ με ισραηλινή ταυτότητα.
Σύμφωνα με την Σιν Μπετ, σχεδίαζαν να χτυπήσουν υποδομές του Αμερικανικού Προξενείου στην Ιερουσαλήμ και μια αντιπροσωπεία αξιωματούχων από τον Καναδά. Ταυτόχρονα συγκέντρωναν πληροφορίες για την πραγματοποίηση ενός σχεδίου στα σύνορα με την Συρία, ενώ ανέμεναν και βοήθεια που θα έφθανε στην Δυτική Όχθη μέσω Ιορδανίας.

Ζαχαροπλάστης αρνήθηκε να φτιάξει τούρτα για γκέι ζευγάρι και αυτοί τον πήγαν στα δικαστήρια!
Το ζευγάρι απευθύνθηκε στην Επιτροπή για τα Πολιτικά Δικαιώματα του Κολοράντο, η οποία καταδίκασε τον Φίλιπς. Η υπόθεση έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ την Δευτέρα, το οποίο με ψήφους 7 έναντι 2, αποφάσισε πως η Επιτροπή παραβίασε το δικαίωμα του Φίλιπς στη λογική της Πρώτης Τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος, που εγγυάται την ελευθερία της έκφρασης.
«Οι νόμοι και το Σύνταγμα μπορούν και σε κάποιες περιπτώσεις, πρέπει να προστατεύουν τους γκέι και τα ομόφυλα ζευγάρια στην άσκηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων» λέει ο Κένεντι, «όμως οι θρησκευτικές και φιλοσοφικές ενστάσεις πάνω στον γάμο των ομοφύλων είναι απόψεις που προστατεύονται».
ΣΧΟΛΙΟ: Όταν υπάρχει Κράτος και Νόμοι ο Πολίτης προστατεύεται….

Η Αμερική πετάει το Μαδούρο έξω από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών
Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) ενέκρινε την Τρίτη μια απόφαση η οποία προβλέπει την έναρξη της διαδικασίας αναστολής της συμμετοχής της Βενεζουέλας σε αυτόν, προς «υπεράσπιση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας».
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της γενικής συνέλευσης του ΟΑΚ στην Ουάσινγκτον, 19 χώρες μέλη ψήφισαν υπέρ της αναστολής, τέσσερις τάχθηκαν κατά και 11 απείχαν.
Μέλη του εν λόγω οργανισμού είναι όλες οι χώρες της Αμερικής εκτός από την Κούβα. Ωστόσο θα χρειαστούν τουλάχιστον 24 ψήφοι για να αποκλειστεί η Βενεζουέλα.

Ο Τραμπ κάλεσε μουσουλμάνους για δείπνο ιφτάρ απόψε στον Λευκό Οίκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα γιορτάσει απόψε το ιφτάρ, το δείπνο με το οποίο τερματίζεται η νηστεία της ημέρας κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, υποδεχόμενος μουσουλμάνους στον Λευκό Οίκο.

Το Ιράν ετοιμάζεται να ξαναρχίσει επίσημα το πυρηνικό του πρόγραμμα, δηλώνει διπλωμάτης
Το Ιράν δεν θα υπακούσει στην έκκληση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) να συνεργαστεί πιο στενά με τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών, μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα της συμφωνίας της Τεχεράνης με τις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμά της, διαμήνυσε σήμερα από τη Βιέννη υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος.

Ανακοινώθηκε επίσημα η δράση της Τουρκίας στο Ιράκ: Έξι Κούρδοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές
Δια στόματος του Υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που μίλησε στο πρακτορείο Anadolu, οι ειδικές δυνάμεις επιχειρούν σε βάθος 20 χιλιομέτρων μέσα στο Ιράκ και καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις
Έξι Κούρδοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του τουρκικού στρατού στο όρος Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις, όπως δηλώνει σήμερα και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ, λέγοντας ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει επιχείρηση στο Καντίλ.

Η ΕΕ ζητά να εξαιρεθούν οι επιχειρήσεις της από τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν
Υπουργοί από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία έχουν στείλει επιστολή σε υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους, καλώντας τους να προστατεύσουν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ιράν απέναντι στις νέες κυρώσεις της Ουάσινγκτον σε βάρος της ισλαμικής δημοκρατίας.
Σε επιστολή, με ημερομηνία 4 Ιουνίου, οι υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών επισημαίνουν τους βασικούς κλάδους όπου αναμένουν εξαιρέσεις για τις ευρωπαϊκές εταιρίες, όπως τους κλάδους των φαρμάκων, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της ενέργειας, των αυτοκινήτων, της πολιτικής αεροπορίας, των υποδομών και των τραπεζών.

Στήριξη του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης
«Πάντοτε είναι τιμή να συναντιέμαι με την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και να του εκφράζω την υποστήριξη των ΗΠΑ για την συνεχιζόμενη προσπάθεια του Πατριαρχείου για την προστασία του περιβάλλοντος και την οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ των Εθνών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός διπλωμάτης

Σεντένο: Πρώτα τα προαπαιτούμενα, μετά το χρέος
Την καθιερωμένη απολογιστική επιστολή του έστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης κάνοντας επισκόπηση της την προηγούμενης συνεδρίασης του οργάνου (24 Μαΐου).
Από την επιστολή Σεντένο προκύπτει πως η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να υπάρξει η πολιτική απόφαση στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, τόσο για τα πιθανά μέτρα για το χρέος όσο και για το μεταμνημονιακό πλαίσιο.

Έλληνας εκπρόσωπος ΔΝΤ: Πιθανώς τον Ιούλιο η συμφωνία για το ελληνικό χρέος
Ο κ. Ψαλιδόπουλος εξήγησε στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων πως από την ενδεχόμενη συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα εξαιρεθούν τα δανειακά κεφάλαια του ΔΝΤ
Τον κίνδυνο επανεμφάνισης περιφερειακής ή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος σε επιστολή του προς τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Παράλληλα, εκτιμά ότι η ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ Ταμείου και ευρωπαϊκών θεσμών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μεταφέρεται για τον ερχόμενο Ιούλιο – Αύγουστο παρά τις αρχικές απαιτήσει του ΔΝΤ για συμφωνία εντός Μαΐου – Ιουνίου 2018. 
«Είναι σαφές από το τρίτο μνημόνιο, ότι τα όποια μέτρα απομείωσης του χρέους θα ισχύσουν μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Αυτό που ζητεί το ΔΝΤ είναι να ανακοινωθούν/επισημοποιηθούν αυτά τα μέτρα νωρίτερα ώστε να χρησιμοποιηθούν ως δεδομένα στα μοντέλα εκτιμήσεων βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους του προσωπικού του Ταμείου. Αυτό έχει προκαλέσει αντιγνωμίες στα πλαίσια του Γιούρογκρουπ. Τελικά στην πράξη βαδίζουμε, όπως όλοι διαπιστώνουμε, σιγά – σιγά στην ανακοίνωση των μέτρων λίγο πριν την λήξη του προγράμματος παρά τις ενστάσεις του Ταμείου. Στο μέτρο που τελικά το χρέος θα κριθεί μετά τον Αύγουστο του 2018 βιώσιμο, θα είναι και οι επιτοκιακοί κίνδυνοι χαμηλότεροι»

Έλληνα αρχηγό κόμματος καλεί η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ!
Η 66η σύσκεψη Bilderberg θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου 2018 στο Τορίνο της Ιταλίας.
Ξεχωρίζουν τα ονόματα του Κίσσινγκερ, του Μπαρόζο, του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ κλπ
Από ελληνικής πλευράς στην λίστα ξεχωρίζουν δύο ονόματα:
Mitsotakis, Kyriakos (GRC), President, New Democracy Party
Papalexopoulos, Dimitri (GRC), CEO, Titan Cement Company S.A.

Ο πρώτος Ισπανός αστροναύτης αναλαμβάνει και το υπουργείο Επιστημών της χώρας του
Ο αστροναύτης Πέδρο Ντούκε, ο πρώτος Ισπανός που ταξίδεψε στο διάστημα, θα είναι ο νέος υπουργός Επιστημών στην κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ, όπως ανέφεραν πηγές του κόμματος.
Ο Ντούκε, που έχει σπουδάσει αεροναυπηγική και έγινε διάσημος σε όλη την Ισπανία όταν πραγματοποίησε την πρώτη του αποστολή στο διάστημα, πριν από 20 χρόνια, θα αναλάβει το υπουργείο στο οποίο υπάγονται επίσης τα πανεπιστήμια και ο τομέας της καινοτομίας.
ΣΧΟΛΙΟ: Εμείς τροβαδούρους, σαχλόμαγκες, βυζαρούδες κλπ.

Τυνησία: Ο πρωθυπουργός έδιωξε τον υπουργό Εσωτερικών μετά το πολύνεκρο ναυάγιο
Αν και δεν αναφέρεται, η απόφαση έρχεται μετά το ναυάγιο ενός πλεούμενου που μετέφερε μετανάστες ανοικτά της Κερκενάχ,  με αποτέλεσμα τουλάχιστον 66 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους
Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Γιούσεφ Σαχέντ απέπεμψε τον υπουργό Εσωτερικών Λότφι Μπραχέμ, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση όπου δεν αναφέρεται η αιτία της αποπομπής του υπουργού.
Νωρίτερα ο Σαχέντ είχε ανακοινώσει την αποπομπή αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας στη Σφαξ και την Κερκενάχ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έπειτα από ναυάγιο ενός πλεούμενου που μετέφερε μετανάστες ανοικτά της Κερκενάχ, του αρχιπελάγους απέναντι από τη Σφαξ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 66 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Τυνήσιοι, να χάσουν τη ζωή τους. Εξήντα οκτώ άνθρωποι διασώθηκαν.
ΣΧΟΛΙΟ : Στην Ελλάδα των τόσων «ατυχημάτων» έχει αποπεμφθεί κάποιος;

Ιταλία: Επαναδιαπραγμάτευση ζητεί ο Κόντε
«Αν ο λαϊκισμός είναι η τάση των ηγετών να ακούν τον λαό και αν αντισυστημικός είναι όποιος εισάγει ένα νέο σύστημα και καταργεί τα παλαιά προνόμια της εξουσίας, τότε αυτή η κυβέρνηση αξίζει και τους δύο χαρακτηρισμούς», είπε ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, επικεφαλής της πρώτης κυβέρνησης συνασπισμού ανάμεσα στο Κίνημα 5 Αστέρων και στη Λέγκα του Βορρά, ζητώντας χθες και λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική Γερουσία.
Ο Κόντε υποστήριξε ότι η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ «δεν ετέθη ούτε τίθεται προς συζήτηση». «Το θέμα είναι άλλο. Είναι θεμιτό ή όχι για την κυβέρνηση μιας χώρας να επαναδιαπραγματευθεί την οικονομική πολιτική;». Χαρακτηρίζοντας το δημόσιο χρέος της Ιταλίας «απολύτως βιώσιμο», είπε ότι η κυβέρνησή του θα προσπαθήσει να το μειώσει με μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης.
ο Κόντε επανεπιβεβαίωσε τη θέση της Ιταλίας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, αλλά ανακοίνωσε παράλληλα ανοίγματα προς τη Ρωσία. «Θα ζητήσουμε αναθεώρηση των κυρώσεων, αρχίζοντας από αυτές που πλήττουν τη ρωσική κοινωνία» είπε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του απήγγειλε Ντοστογιέφσκι και Πούσκιν. Ως προς το μεταναστευτικό, έκανε λόγο για αποτυχία της ευρωπαϊκής πολιτικής, στηλίτευσε την «εγωιστική περιχαράκωση» άλλων χωρών και ανακοίνωσε ιταλικό «όχι» στη σχεδιαζόμενη αναθεώρηση της συμφωνίας του Δουβλίνου. «Δεν είμαστε ρατσιστές και δεν θα γίνουμε ποτέ»
ΣΧΟΛΙΟ: Πότε ανέλαβε, πότε διαπραγματεύθηκε και τώρα επιδιώκει επαναδιαπραγμάτευση είναι ένα ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει αφού εμείς είμαστε 9 χρόνια μνημόνιο, σε διαπραγμάτευση δε, σε όλα τα μήκη και πλάτη….

Reuters: Ιταλικό "φρένο" στην έκδοση του ομολόγου από την Αθήνα
Η Ελλάδα αποφάσισε να μεταθέσει κατά λίγους μήνες το σχέδιό της για νέα ομολογιακή έκδοση λόγω του αυξημένου πολιτικού κινδύνου στην Ιταλία, που έχει προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης, ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το Reuters σε αποκλειστικό του δημοσίευμα.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η Αθήνα επιθυμούσε να προχωρήσει σε νέα έκδοση ομολόγου, πιθανότητα στην πρώτη έκδοση 10ετούς μετά από 10 χρόνια, αυτό το καλοκαίρι και κατά προτίμηση πριν τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο.
ΣΧΟΛΙΟ: Τυχαίο γεγονός ΜΗ δυνάμενο να προβλεφθεί ; Όλα τα είχαμε τα …τυχαία μας έλειπαν…. Τα πάντα καταρρέουν…

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση Folli Follie
Προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της χειραγώγησης μετοχών καθώς κι αν υπήρξαν οικονομικές ατασθαλίες που οδήγησαν σε ιλιγγιώδεις απώλειες τις μετοχές της, διέταξε για την υπόθεση της Folli Follie ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Ηλίας Ζαγοραίος.
ΣΧΟΛΙΟ: Μάθαμε ότι είναι Ελληνική Παγκόσμια Πολυεθνική (ίσως μοναδική στο είδος της, δλδ ότι απέμεινε αν εξαιρέσουμε εφοπλιστές…) όταν «επιτέθηκαν» ξένα fuds λέγοντας ότι αμφισβητούν την επιχειρηματικότητά της
Θυμίζει λίγο ΜΙΝΙΟΝ…κλπ από απόμακρο «σκοτεινό» παρελθόν αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο

Κώδων κινδύνου από τον Χένρι Κίσινγκερ:
Απροετοίμαστη η ανθρωπότητα για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Ο "γερόλυκος" της αμερικανικής πολιτικής προειδοποιεί στα 95 του με το άρθρο "Πως τελειώνει ο Διαφωτισμός"
Κώδωνα κινδύνου για την Τεχνητή Νοημοσύνη κρούει ο Χένρι Κίσινγκερ, προειδοποιώντας ότι η ανθρωπότητα είναι απροετοίμαστη για την ανάδυση και εξάπλωσή της. Ο «γερόλυκος» της αμερικανικής πολιτικής, ο οποίος φημιζόταν πάντα για το ρεαλισμό του, αν όχι για τον κυνισμό του, παρά την προχωρημένη ηλικία του των 95 ετών, έκρινε σκόπιμο να παρέμβει στο αμερικανικό περιοδικό "Atlantic", με άρθρο του που έχει τον δυσοίωνο τίτλο"Πώς τελειώνει ο Διαφωτισμός".
Το κεντρικό μήνυμα του είναι απλό: φιλοσοφικά, διανοητικά, τεχνολογικά και με κάθε άλλο τρόπο η ανθρωπότητα δεν είναι καθόλου έτοιμη να διαχειρισθεί την τεχνητή νοημοσύνη.
Μήπως είναι δυνατό η ανθρώπινη ιστορία να πάρει το δρόμο των Ίνκας, όταν αντιμετώπισαν μια ακατανόητη γι' αυτούς ισπανική κουλτούρα, που τους προκαλούσε δέος;
Με άλλα λόγια, μήπως είμαστε οι Ίνκας των μηχανών και άρα μας περιμένει η εξαφάνιση; αναρωτιέται.
Η αρχή έγινε, όπως λέει, με το internet, που μετέτρεψε τους ανθρώπους σε δεδομένα, με συνέπεια η ανθρώπινη σκέψη να χάσει τον προσωπικό χαρακτήρα της. Η «σοφία» των αλγόριθμων και ο κατακλυσμός των ανθρώπων από πλήθος απόψεων χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν τους ανθρώπους πιο ρηχούς
Η αλήθεια έχει γίνει πια σχετική, η πληροφορία απειλεί να εξαφανίσει τη σοφία

Στο μικροσκόπιο των "αδιάφθορων της ΕΕ" η Ελλάδα
Φοροαποφυγή και απάτες, είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η χώρα ελέγχεται, όπως και άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, από την αρμόδια Μονάδα Καταπολέμησης της Απάτης.
Ελλάδα, Ουγγαρία και Βρετανία βρίσκονται στο μικροσκόπιο των «αδιάφθορων της ΕΕ» για θέματα δασμοαποφυγής. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του OLAF, της Μονάδας Καταπολέμησης της Απάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον τελευταίο χρόνο έχουν γιγαντωθεί τα καταγεγραμμένα περιστατικά φοροαποφυγής στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να χάνονται πάνω από 2,2 δισ. ευρώ σε δασμούς μέσω παράνομων πρακτικών.
Σε ό,τι αφορά την απάτη σε σχέση με κονδύλια της ΕΕ από διαρθρωτικά και άλλα ταμεία, στην Ελλάδα οι υποθέσεις ήταν 2251 και αντιστοιχούσαν στο 2,76% των πληρωμών, 14 υποθέσεις έκλεισαν με συστάσεις (και αφορούν 0,30% των σχετικών χρηματικών ποσών).

New York Times: «Νεκροταφείο ονείρων» η Ελλάδα - Γιατί οι Έλληνες που φεύγουν, δεν σχεδιάζουν επιστροφή
«Σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες έχουν γίνει οικονομικοί μετανάστες από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση» γράφει η αμερικανική εφημερίδα και επισημαίνει: «Και ακόμη φεύγουν»
«Η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Όταν συνειδητοποιείς ότι η χώρα σου έχει γίνει νεκροταφείο ονείρων, προσπαθείς να βρεις όνειρα αλλού», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ο Κωνσταντίνος Κακογιάννης, ένας από τους πολλούς Έλληνες μηχανικούς που έφυγαν για το Ντίσελντορφ τα τελευταία χρόνια.

Νέο σκάνδαλο «χτυπά» το Facebook: «Οργή» για την πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών
Η Facebook ανακοίνωσε χθες 5 Ιουνίου ότι η κινεζική Huawei περιλαμβάνεται στις κατασκευάστριες smartphones που είχαν πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών, προκαλώντας την οργή μελών του αμερικανικού Κογκρέσου που θεωρούν ότι η επιχείρηση αυτή αποτελεί την τεχνολογική δύναμη επίθεσης του Πεκίνου.
Η Huawei είναι η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών παγκοσμίως και οι συσκευές της χρησιμοποιούνται παντού στον κόσμο, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θυμάμαι

 Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος και η δήλωσή του:
«η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει και η Μακεδονία είναι αυτή που κρατάει ψηλά τα λάβαρα. Με τέτοιες ιστορίες, αναμνήσεις, με την ιστορική μνήμη καθάρια. Χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς υπολογισμούς, χωρίς έξωθεν εντολές, χωρίς υπαγορεύσεις.
Γι’ αυτό καλό θα ήταν όλοι οι Έλληνες να έρχονται από καιρού εις καιρό στην Μακεδονία. Και να προσέχουνε πού πατάνε. Γιατί σε κάθε βήμα μπορεί να πατήσεις χώμα ιερό. Μπορεί να πατήσεις έναν τάφο. Μπορεί να πατήσεις ένα λείψανο.
Είναι διάσπαρτος ο τόπος από θυσία. Αυτή η θυσία μας δίνει ζωή. Αυτή η θυσία μας συντηρεί. Και είναι το αντίδοτο της παγκοσμιοποίησης, που θέλει όλα να τα ισοπεδώσει. Να μη μιλάμε για αγώνες. Να μη μιλάμε για πολέμους. Να μη μιλάμε για θυσίες…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου