Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Ουκρανικές αντεπιθέσεις. (Συνέχεια).

 Φυσικά δεν γνωρίζουμε τα ακριβή στοιχεία και όλες τις λεπτομέρειες.



Από αυτά που ανακοινώνονται, γεννώνται οι εξής σκέψεις.
Προϋποθέσεις εκτίμησης:
Βέβαια και ασφαλώς δεν έχω κανένα λόγο να είμαι υπέρ του ενός ή του άλλου.
Διατυπώνω μια αντικειμενική "Τακτική αξιολόγηση", σαν μια "τεχνική έκθεση" και σε αυτά δεν χωράνε συναισθηματισμοί και "έτσι μου αρέσει" η "έτσι το θέλω", αν βέβαια θέλουμε να έχουμε κάποια σοβαρότητα.
Και μέχρι τώρα δεν πέσαμε πολύ έξω στις εκτιμήσεις και προβλέψεις μας.

Στοιχεία, διαβάζοντας τις ειδήσεις.
- Οι Ουκρανικές αντεπιθέσεις ήταν επιτυχείς και οι Ουκρανικές δυνάμεις προωθήθηκαν αισθητά.
- Οι Δυτικοί όμως δεν πανηγυρίζουν...??? Προς τι ο δισταγμός...???
Ξέρουν ή ψυχανεμίζονται κάτι που δεν ξέρουμε...???
- Οι Ρώσοι ανέφεραν μεγάλες απώλειες των Ουκρανών. Αυτό έχει διττή ανάγνωση. Υπάρχουν επιτελικοί πίνακες απωλειών. Από τις αναφορές των νεκρών και τραυματιών, φαίνεται ότι ενήργησαν πολύ μεγάλες Δυνάμεις, σχεδόν τεράστιες.
Επομένως οι δυνατότητες των Ουκρανών είναι μεγάλες και μπορούν να επιτυγχάνουν συγκεντρώσεις δυνάμεων, χωρίς να γίνονται αντιληπτές από τους Ρώσους.
- Οι Ουκρανοί ανέφεραν πόσα στρέμματα κατέλαβαν. Στις στρατιωτικές επιχειρήσεις αναφέρονται ποιοι Ζωτικοί Χώροι, δλδ ποιοι χώροι τακτικής σημασίας, κατελήφθησαν.
- Ο Πούτιν (Συν 1) είπε:
---"Το Κίεβο διεξάγει μια επιχείρηση αντεπίθεσης. Λοιπόν, ας δούμε πώς θα εξελιχθεί και πώς θα τελειώσει".
---"Στις ουκρανικές τρομοκρατικές επιθέσεις και τα χτυπήματα σε υποδομές η Ρωσία απαντά με αυτοσυγκράτηση".
---"Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μερικά ευαίσθητα πλήγματα, αυτά ήταν προειδοποιητικά".
---"Εάν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, τότε η απάντηση θα είναι πιο σοβαρή».
--- «Ο Στόχος είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς. Ο στόχος αυτός δεν υπόκειται σε διαφοροποιήσεις. Η επιθετική επιχείρηση εκεί δεν σταματά, αλλά δεν βιαζόμαστε. Οι επιχειρησιακές αποφάσεις λαμβάνονται στην πορεία».
--- «Εφιστώ την προσοχή σας στο ότι δεν πολεμάμε με ολόκληρο τον Ρωσικό στρατό. Πολεμάμε μόνο με ένα μέρος του, με τους συμβασιούχων. Ως εκ τούτου, ας μην βιαστούμε».
(Δεν νομίζετε ότι οι δηλώσεις του είναι πολύ κοντά στο προχθεσινό κείμενό μας. Συν 3).

- Στην περιοχή Χερσώνας, όπου προωθήθηκαν οι Ουκρανικές δυνάμεις,  οι Ρώσοι βομβάρδισαν έσπασαν ένα φράγμα και πλημμύρισαν το χωρίο (Κριβί Ριχ = στραβό κέρατο) καταγωγής του Ζελένσκι και τα μετόπισθεν των Ουκρανών, κάνοντάς τα αδιάβατα. Παγίδευσαν τις εμπρός δυνάμεις...???

- Για την περιοχή του Χαρκόβου, προβάλλουν στο διαδίκτυο το συνημμένο διαδραστικό βίντεο (Συν 2). Εντυπωσιακό και εντυπωσιακή προέλαση. Που καταλήγει όμως σε  μια βαθειά αλλά στενή εισέχουσα, όπως φαίνεται και στην φώτο του κειμένου.

Μια άποψη τακτικής αξιολόγησης.
- Οι Ουκρανικές Δυνάμεις έδειξαν σοβαρές δυνατότητες αντεπιθέσεων.
- Δεν αναφέρονται καταληφθέντες Ζωτικοί Χώροι. Μήπως κατέλαβαν στέπες...??? Και κάποια επουσιώδη χωριά..??
- Στην Χερσώνα με τις πλημμυρισμένες εκτάσεις μήπως αποκοπούν οι Ουκρανικές δυνάμεις.
- Στο Χάρκοβο η φωτογραφία προσομοιάζει με τυπικό σχεδιάγραμμα υποδειγματικής διδασκαλίας του ελιγμού "Ελεγχομένη σύμπτυξη που παρασύρει τον εχθρός σε συγκεκριμένο Χώρο Καταστροφής".
"Ας δούμε πώς θα τελειώσει" που είπε και ο Πούτιν.

Γενικότερα
- Η έξαρση αυτή του πολέμου, μήπως αποτελεί αφορμή επιβολής σκληρότερων ενεργειακών και επισιτιστικών περιορισμών της Ρωσίας προς την Δύση?
- Μήπως αυτά είναι τα παράπλευρα και ο κυρίως πόλεμος για την Ρωσία έχει μεταφερθεί στην μέθοδος της "Ανοικτής Πολιορκίας", του "Πολέμου επιβίωσης"?
- Και μπροστά μας ο Χειμώνας. Μήπως η περίοδος της Κατοχής θα φαντάζει σαν αθώο παιδικό παιχνιδάκι...???
- Μήπως στόχος της είναι οι Δυτικές κοινωνίες? Να εξεγερθούν και να αποξενωθούν από τις Κυβερνήσεις τους. Παλιά δοκιμασμένη μπολσεβίκικη τεχνική. "Το τρίχωμά του άλλαξε όχι και τις συνήθειές του".
- Αντίστοιχα μήπως οι Ουκρανοί θα στοχεύσουν αντίστοιχα στην συνέχιση - επέκταση του "Μυστικού Πολέμου", δολοφονίες, σαμποτάζ κατά της Ρωσίας για τους ίδιους λόγους..??

- Όταν τρωθεί το γόητρο ενός ηγέτη καθεστώτος ολοκληρωτικής νοοτροπίας τα πράγματα οδηγούνται πολύ κοντά στον παραλογισμό.







Συνημμένα:

Συν 1.


Συν 2.

Συν 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου