Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Παρελάσεις

 Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη

 


Το άρθρο αυτό έχει και τη μορφή ανοικτής επιστολής προς κάθε εχέφρονα Έλληνα, πρωτίστως προς την Ελληνική κυβέρνηση, τα υπουργεία Εθνικής Αμύνης, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, προς όλα τα κόμματα, τους πολιτιστικούς, λαογραφικούς, ιστορικούς συλλόγους και φορείς.

Δεν έχει κομματική ή πολιτική ή παραταξιακή χροιά, ούτε πρόθεση να δημιουργήσει αναταραχή και αντιδράσεις. Η ευταξία και η ευπείθεια είναι υψηλή προτεραιότητα. Όπως και η ευπείθεια των αρχόντων προς τα ήθη και τα παραδεδομένα.

Επιθυμούμε οργανωμένη και εμπεριστατωμένη κρατική παρέμβαση και λύση. Και την υποβοήθηση αυτής από όποιο Εθνικό και υγιές κοινωνικό δυναμικό.

Πλησιάζει ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. 

Ένα Έθνος δεν μπορεί να ζήσει εάν απολέσει την Εθνική του μνήμη και τον Εθνικό του παραδειγματισμό.

Η Ελληνική κοινωνία έχει μεγαλώσει, έχει σταθεί στα πόδια της με την εναλλαγή μεγάλων εορτασμών τόσο Εθνικών όσο και Θρησκευτικών: Πάσχα – 25η Μαρτίου – 15η Αυγούστου – 28η Οκτωβρίου- Χριστούγεννα.

Έτσι κυλούσε η ζωή στο χωριό, στο σχολείο, στη δουλειά, στο Στρατό στη κοινωνία. 

«Βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόκευτος» Α.σ.ΝΕ «Ζωή χωρίς εορτές είναι σαν μακριά οδοιπορία χωρίς πανδοχείο».

Και βεβαίως η λύση «πονάει κεφάλι, κόβεις κεφάλι», πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από απαράδεκτη.

Ακόμη αυτή η μέθοδος που τελικά ακολουθείται, ότι οι απαγορεύεις ισχύουν μόνο για τους ευπειθής, ενώ για τους θρασείς, αυθάδεις και απρεπείς τα πάντα επιτρέπονται, μάλλον κάπου πρέπει να σταματήσει.

Δλδ, οι Χριστιανοί δεν θα κάνουν Επιτάφιο και Ανάσταση, οι Έλληνες δεν θα κάνουν παρέλαση. Το ΠΑΜΕ όμως θα κάνει εκδήλωση για την Πρωτομαγιά και όποιος θέλει θα κάνει διαδηλώσεις και πορείες. Δλδ ωθούμε τους νομοταγείς στη απρέπεια και στο παλιό σύνθημα «δεν είναι αργία είναι απεργία».

 Ο εορτασμός και η παρέλαση πρέπει να γίνουν οργανωμένα και δομημένα από το κράτος. Και τρόπος και μέθοδος υπάρχει, τηρώντας όλους τους κανόνες. Στην 25η Μαρτίου παρακολουθήσαμε όλοι μας, την Έπαρση Σημαίας στις Καστανιές Έβρου. Το να έχουν τα τμήματα ποιο αραιή διάταξη, αυτό είναι εύκολο να τηρηθεί. Τα στρατιωτικά τμήματα διαβιούν στο ίδιο χώρο, στον ίδιο θάλαμο, σιτίζονται στα ίδια εστιατόρια. Η παρέλαση θα τους βλάψει;

Οι μαθητές 6 ώρες την ημέρα επί μήνες θα είναι στην ίδια τάξη. Όλη την ημέρα, κόσμος πολύς  κινούνται στα πεζοδρόμια της πλατείας Συντάγματος. Ποια διαφοροποίηση και επιβάρυνση θα προκύψει με την παρέλαση;

Ένας σχηματισμός στρατιωτικών οχημάτων θα κινηθεί με αραιούς σχηματισμούς επί της λεωφόρου. Σε τι διαφέρει από τη καθημερινή κίνηση των οχημάτων σε αυτή.

Νομίζω ότι θα είναι κοινά αποδεκτό να μην είναι η παρέλαση τόσο ογκώδης όπως τις άλλες χρονιές, δλδ να περιοριστεί ο αριθμός των πεζοπόρων, των μηχανοκινήτων, όπως και των σχολείων ( 2-3 σχολεία).

Οι σχηματισμοί των τμημάτων να είναι αραιοί με απόσταση τριών μέτρων ώστε να είναι ασφαλείς και να μην φορούν μάσκα. Θα έχουν υποχρεωτικά την μάσκα σε κάποια τσέπη τους και όταν είναι εκτός σχηματισμού, προ και μετά την παρέλαση να την φορούν.

Να περιοριστούν και οι επίσημοι στην εξέδρα και να γίνει μια παράκληση προς τον κόσμο να μην προσέλθει μαζικά και να κρατάει αποστάσεις. Αυτό δε, μπορεί να γίνει και με ανάλογη αστυνομική εποπτεία.

Διανύουμε ήδη τον 8ο μήνα με τον κορωνοϊό, ο κόσμος και ειδικά οι άνθρωποι με συντηρητικές αρχές, έχουν εμπεδώσει και τηρούν τις βασικές προβλέψεις και προφυλάξεις. Να φοράνε τη μάσκα, να κρατάνε τις αποστάσεις, όπως κάθε μέρα στα σούπερ μάρκετ, στις λαϊκές κλπ.

Νομίζουμε ότι είναι εφικτό, πρέπει να υπάρξει ανάλογη παρότρυνση προς τη πολιτεία ούτως ώστε να υλοποιηθεί.

Τα κόμματα και οι βουλευτές που όλοι τους εξ αντικειμένου θεωρούνται ότι έχουν έντονες ευαισθησίες περί τα Εθνικά πρέπει να επιμείνουν προς αυτή τη κατεύθυνση και να δώσουν θετική λύση και σύμφωνη προς τη λαϊκή βούληση.

Ότι δεν μπόρεσαν άλλοι αντεθνικά σκεπτόμενοι να πετύχουν δλδ να καταργήσουν τις παρελάσεις θα το επιτυγχάνουν τώρα με το πρόσχημα του κορωνοϊού.

Εάν αυτό δεν μπορεί να το κατανοήσει η Ελληνική Πολιτεία, τότε πολιτικά κόμματα ή και εθνικές οργανώσεις, τηρώντας πλήρως την νομοθεσία και τις προβλέψεις, θα μπορούσαν να οργανώσουν μια διαδήλωση, πορεία συντεταγμένη με αποστάσεις και μάσκες σε σχηματισμούς παρελάσεως… Εξάλλου οι σχηματισμοί παρελάσεων βολεύουν και εξυπηρετούν αυτά τα μέτρα και έτσι προηγουμένων των ελληνικών σημαιών και με παραδοσιακές φορεσιές να παρελάσουν προ του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη δλδ εκεί που συγκεντρώνεται η μνήμη των αγώνων του Έθνους, ενημερώνοντας και τις προβλεπόμενες αρχές της πολιτείας.

Και τέλος πάντων τόσο το κράτος, όσο και τα κόμματα, αλλά και οι οργανώσεις, αν δυσκολεύονται να οργανώσουν κάτι τέτοιο, τότε ας απευθυνθούν στο ΠΑΜΕ. Είναι βέβαιο ότι το ΠΑΜΕ θα προσφερθεί ένθερμα για μια τέτοια εκδήλωση προσπάθεια για να τιμηθεί αυτός ο ηρωικός αγώνας του Ελληνικού Λαού κατά του Φασισμού. Ένας ένδοξος αγώνας γεμάτος συμβολισμούς τόσο επίκαιρους, πως δηλαδή ένας Ηρωικός Λαός με μια περήφανη Ηγεσία (τότε του Ι. Μεταξά), ανθίσταται και νικά το άδικο και την υπεροψία του όποιου Εχθρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου